Czy kiedykolwiek wysłałeś wiadomość do kontaktu, który gdzieś zgubiłeś i nigdy Ci nie odpowiedział? Najprawdopodobniej cię zablokował.

I to jest to, że od początku Whatsapp już pozwolił ci blokować użytkowników, co jest bardziej niż powszechną praktyką, gdy nie chcesz już się z kimś komunikować.

Pytanie brzmi zatem: Skąd mam wiedzieć, czy ktoś mnie zablokował? Dziś chcemy odpowiedzieć na to często zadawane pytanie, abyśmy mogli dowiedzieć się, czy zostaliśmy zablokowani i powinniśmy przestać czekać na odpowiedź na tę długo oczekiwaną wiadomość, którą wysłaliśmy dawno temu. Do bałaganu!

Sprawdź, kiedy ostatnio się logowałeś

Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to sprawdź, kiedy ostatnio kontakt był online. Aby to zrobić, po prostu znajdź ich czat i otwórz go.

Na górze powinien znajdować się komunikat, który mówi: „ostatni raz dzisiaj o (ostatni zalogowany czas)”. Jeśli nie widzisz tej wiadomości, jest bardzo prawdopodobne, że jesteś zablokowany.

Nie jest to najlepsza metoda, ponieważ jeśli nie widzisz tego komunikatu, prawdopodobnie nie jesteś zablokowany i tylko dana osoba usunęła go ze względu na prywatność. Zobaczmy więcej metod!

Sprawdź oba czeki

Kontrole WhatsApp to najlepszy sposób na sprawdzenie, czy wiadomość została wysłana lub czy została przeczytana. Niemniej jednak, istnieje kilka czeków w różnych kolorach.

Jeden szary znacznik oznacza, że ​​wiadomość została wysłana, dwa szare znaczniki oznaczają, że wiadomość została odebrana, a dwa niebieskie znaczniki oznaczają, że wiadomość została przeczytana. Jeśli jesteś zablokowany, powinieneś widzieć tylko jeden szary czek. Czy to twoja sprawa?

Czy widziałeś jakieś zmiany w swoim profilu?

Jeśli dany kontakt zablokował Cię, nie powinieneś być w stanie zobaczyć ich aktualizacji profilu na swoim telefonie. Tak więc dość ostateczny test na to, czy Cię zablokował, polega na tym, że jeśli po otwarciu jego kontaktu nie możesz zobaczyć jego zdjęcia profilowego, jest praktycznie w 100% pewne, że Cię zablokował.

To nie jest ostateczne, ale nikt zwykle nie ukrywa swojego zdjęcia profilowego Whatsapp.

Last Resort: technika grupy Whatsapp

Jeśli wykonałeś wszystkie kroki do tej pory i we wszystkich zaobserwowałeś, jak prawdopodobne jest, że zostałeś zablokowany, oznacza to, że istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że rzeczywiście zostałeś zablokowany. Jednak nadal nie jesteśmy w 100% pewni, czy jesteś zablokowany, więc musisz skorzystać z ostateczności, tj. technika grupowa WhatsApp.

Ten zasób jest najbardziej niezawodny, ale najbardziej ryzykowny, ponieważ możesz zostać odkrytym przez drugą osobę. Jeśli nadal jesteś zdeterminowany, aby go używać, zobaczmy, co to jest.

Aby rozpocząć, utwórz nowy czat grupowy i dodaj kogo chcesz. Wszystkie dodane kontakty powinny być łatwo dodawane. Jeśli jednak spróbujesz dodać kontakt, który Twoim zdaniem zablokował Cię, pojawi się komunikat o błędzie informujący, że nie masz uprawnień do dodania tej osoby, niestety zostałeś zablokowany i nie możesz nic zrobić.

przez Manuela Garrido

Absolwent informatyki, pasjonat pisania i technologii. W Digital Guides zaoferuję Ci najlepsze tutoriale narzędzi, które znam najlepiej, a także rekomendacje aplikacji i programów, które z pewnością Cię zainteresują.