Jak się dowiedzieć, kto odwiedza mój profil na Tiktok

Obecnie TikTok Jest to jedna z najczęściej odwiedzanych sieci społecznościowych przez młodzież i dorosłych na całym świecie; Z tego powodu platforma jest stale aktualizowana, aby zapewnić ponad 600 milionom użytkowników nowe i interesujące funkcje użytkownika. Dzien z dziś porozmawiamy o najwybitniejszym narzędziu tej aplikacji, dzięki któremu możesz wiedzieć, kto odwiedza Twój profil na TikTok.

Metody odkrywania, kto odwiedza mój profil na TikTok

Teraz ta sieć społecznościowa oferuje możliwość wyboru, czy chcesz aktywować funkcję „historii przeglądania profilu” na swoim koncie.

Aby to zrobić, należy wykonać co do litery kilka kroków, a następnie Zostawimy Ci 3 istniejące metody; dzięki czemu możesz również odkryć, kto odwiedza Twój profil na TikTok.

1. Aktywuj powiadomienia, aby dowiedzieć się, kiedy zobaczą Twój profil

Pierwszą metodą, aby dowiedzieć się, kto odwiedza mój profil na TikTok, jest ta, którą można wykonać za pomocą powiadomienia, które wysyła ta sama aplikacja. Ponadto dzięki temu ogłoszeniu tysiące użytkowników mogło odkryć i skorzystać z najnowszej funkcji platformy, a jeśli również chcesz być jej częścią, wystarczy wykonać poniższe czynności:

  • Zaloguj się do aplikacji TikTok i zaloguj się na swoje konto.
  • Kliknij ikonę z nazwą: Skrzynka odbiorcza. Pomoże Ci to przeglądać powiadomienia.
Skrzynka odbiorcza na Tiktok
  • Wybierz opcję „Aktywność”.
  • Będąc na liście powiadomień o aktywności, musisz kliknąć: Cała aktywność.
  • Następnie wybierz „Z TikTok”, co pozwoli Ci zobaczyć powiadomienia wysyłane przez samą platformę.
  • W tych powiadomieniach powinieneś znaleźć ten, który mówi Ci: ktoś widział Twój profil.
  • Zapoznaj się z informacjami, które aplikacja daje o nowej funkcji i Kliknij opcję „Aktywuj” znaleźć na końcu oświadczenia.
Aktywuj powiadomienia Tiktok, aby wiedzieć, kiedy profil jest wyświetlany

2. Włącz historię przeglądania profilu w TikTok

Włączanie historii przeglądania profilu w TikTok

Z drugiej strony, jeśli uruchomiłeś pierwszą metodę i nie udało Ci się wyświetlić powyższego powiadomienia, z przyjemnością o tym wiesz możliwe jest również aktywowanie funkcji historii przeglądania profilu w TikTok. W tym celu musisz wykonać następujące czynności krok po kroku:

  1. Otwórz aplikację TikTok na smartfonie i zaloguj się na swoje konto.
  2. Po wejściu do aplikacji musisz zlokalizuj ikonę noszącą nazwę „Profil”.
  3. W prawym górnym rogu Twojego profilu powinien znajdować się ikona oka; który będziesz musiał nacisnąć, aby kontynuować.
  4. Naciskając go będziesz mógł obserwować odpowiednie informacje o nowej funkcji widoków profili.
  5. Na dole tekstu znajdziesz 2 opcje. W takim przypadku będziesz potrzebować naciśnij ten, który mówi „Aktywuj” uruchomienie wizualizacji.
  6. Jeśli szukasz „Wyłącz widoki profilu w TikTok”, musisz przejść do ikony oka> następnie ikony ustawień>, a następnie Wyłącz.

3. Aktywacja poprzez ustawienia profilu

Teraz, jeśli ikona widoków nadal nie jest znaleziona w Twoim profilu TikTok lub za jej pośrednictwem, nie byłeś w stanie aktywować funkcji, która pozwala wiedzieć, kto odwiedza Twój profil TikTok, nie martw się, wykonując następujące kroki, będziesz mógł wykonać trzecia i ostatnia metoda, aby wiedzieć, kto widzi Twój profil na TikTok.

  • Otwórz aplikację TikTok na smartfonie i zaloguj się na swoje konto.
  • Wybierz ikonę „Profil”.
  • Kliknij ikonę „Menu” (reprezentowane przez 3 poziome linie) znajdujące się w prawym górnym rogu profilu konta.
Włącz historię przeglądania profilu w TikTok za pomocą „Ustawienia i prywatność”
  • Kliknij opcję „Ustawienia i prywatność”, aby kontynuować proces.
  • Teraz musisz Wybierz opcję „Prywatność”.
  • Przejdź na dół listy opcji, gdzie możesz Znajdź opcję „Widoki profilu” aby stale na nią klikać.
  • Po wejściu do widoków profilu będziesz musiał tylko kliknij przycisk aktywacji i to wszystko. Podobnie będziesz musiał powtórzyć procedurę, aby wyłączyć tę funkcję, jeśli chcesz.
Druga część procesu aktywacji

Warunki korzystania z historii przeglądania profilu TikTok

Ważne jest, aby znać warunki korzystania z historii wyświetleń profilu w TikTok. Dopiero wtedy dowiesz się, czy naprawdę warto aktywować tę funkcję w swoim profilu, czy nie; Ponadto będziesz mógł dowiedzieć się jeszcze więcej, dlaczego ta funkcja została wdrożona i jakie będzie jej zastosowanie.

  • Aplikacja TikTok wyjaśnia, że: Możesz zobaczyć tylko widoki użytkowników, którzy aktywowali opcję „Widoki profilu” na swoich kontach.
  • Jeśli jakikolwiek użytkownik zdecyduje się nie aktywować tej opcji, będzie mógł obserwować profil dowolnego użytkownika bez konieczności powiadamiania właściciela konta.
  • Jeśli zdecydowałeś się aktywować powiadomienie o widoku, dajesz aplikacji pozwolenie na poinformowanie, czy odwiedzasz profil innych użytkowników w TikTok; o ile ten użytkownik aktywował również funkcję widoku profilu.
  • To narzędzie jest domyślnie wyłączone, oznacza to, że jeśli jeszcze go nie aktywowałeś, nie musisz go dezaktywować.

przez Juliusz Molina

Pasjonat branży technologicznej od dziecka. Zawsze śledził najświeższe informacje na temat telefonów komórkowych i komputerów, a także pojawiających się nowych technologii. Posiada bogate doświadczenie zawodowe pisząc w mediach w obszarze digital.